Auto van de zaak in VOF / Eigendom in VOF

Laatste reactie 19/12/2017 08:50 door Machiel
· Markeren als ongelezen
Carlo van Erdewijk 3 jaar geleden geplaatst
Hoe dient de auto van de zaak verwerkt te worden in de IB aangifte van de vennoten? Er is één leaseauto die door beide vennoten ook privé wordt gebruikt.

Daarnaast nog een vraag, de vennoten hebben zich ingeschreven bij de KvK als VOF. Volgens mij worden zij dan beiden gezien als 100% eigenaar van de VOF. Zij hebben verder niets afgesproken, maar Vennoot 1 werkt wel meer dan Vennoot 2. Zij zijn het er over eens dat Vennoot 1 60% in brengt, en Vennoot 2 40%. Hoe kunnen zij dit het beste vastleggen en wat voor gevolgen heeft dit voor hen IB. 
Machiel Keet 3 jaar geleden geplaatst
Beste Carlo,

Het privé gebruik van één auto door door twee vennoten is geen gebruikelijke manier van werken. Normliter rijdt één van de twee er privé is. 

Wat je dan het beste kunt doen is om de auto op te geven als gemengd gebruik.
Bij de ene vennoot tel je de totale zakelijke kilometers + de privé kilometers van de andere vennoot samen als zakelijke kilometers bij gemengd gebruik. Bij de andere vennoot draai je het om.
https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/btwprivegebruikauto/

Als er een VOF is, dan is er ook een VOF overeenkomst (zo niet, dan raad ik je aan er een op te stellen)
In de VOF overeenkomst maken de vennoten afspraken, en dit kan van alles zijn. Maar de verdeling naar rato van de arbeid is veel voorkomend.
Vastleggen in de VOF overeenkomst is het beste

grt
Machiel
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 December 2017 om 14:21
Aantal lezers 7
Aantal reacties 2