Inkoop kleding

Laatste reactie 18/01/2018 12:12 door Machiel
· Markeren als ongelezen
Jurgen Vervoort 4 jaar geleden geplaatst
Wij kopen kleding in bij de groothandel om die vervolgens te bedrukken cq borduren.
Welk grootboek code moet ik hier aangeven?
Machiel Keet 4 jaar geleden geplaatst
Beste Jurgen,

Als ik het goed heb, vormen jullie geen grote voorraden kleding, maar worden deze gekocht, bewerkt en weer doorverkocht.

In dit geval kun je een grootboekrekening in de range 4600 tot 4700 nemen en deze hernoemen naar "inkoop kleding" en daarop de inkopen boeken.

Indien er wel grotere voorraden aangehouden worden, dan is een voorraadadministratie op zijn plaats en gaan de boekingen anders. (maar de kans ik klein dat die met Gere-geld werken)

grt
Machiel
Jurgen Vervoort 4 jaar geleden geplaatst
En bv het tanken van de bedrijfswagen
Carlo van Erdewijk 4 jaar geleden geplaatst
Beste Jurgen,

Kosten kun je zo ver uitsplitsen als je wil. Je kunt dus één kostenpost autokosten aanhouden, maar je kan het ook uitspreiden over tankkosten, autoverzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoudskosten. Dit ligt er aan in hoeverre jij dit interessant vindt.

Meestal zijn de indirecte kosten zoals de auto minder uitgesplitst, maar de directe kosten wel. Inkoop kleding kun je bijvoorbeeld uitsplitsen over truien, t-shirts, broeken etc. Als je de omzet ook op deze manier uitspreidt geeft dit je inzicht in het resultaat dat je hebt per soort kleding. Of je kunt per merk uitsplitsen of per kleur, het ligt er maar aan waar jij behoefte aan hebt.


Machiel Keet 4 jaar geleden geplaatst
@carlovanerdewijk


Wederom dank voor je antwoord

Je kunt in de range 4600 - 4700 verschillende kledingsoorten aanmaken / hernoemen. Handig is dan wel om ook je omzetrekeningen hieraan te koppelen. Dan die je eenvoudig welke marge je gemaakt hebt.

grt
Machiel
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 January 2018 om 14:51