Investeringen

Laatste reactie 07/11/2017 10:00 door Machiel
· Markeren als ongelezen
André Klein 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb gehoord van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, hoe werkt dat en wat mag ik als ik investeer terug verwachten van de belastingdienst. Is het verstandig om dit jaar nog investeringen te doen of is het beter om deze naar volgend jaar door te schuiven? 
Machiel Keet 4 jaar geleden geplaatst
Beste André,

Dit zijn twee vragen ineen. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een regeling waarbij je belastingkorting krijgt als je in een kalenderjaar meer dan € 2.300,- (2017) investeert.  Als je meer dan € 2.300,- investeert mag je 28% (tot € 56.192 in 2017) in mindering brengen op het bedrag waarover je belasting moet betalen. Onderstaand de link naar de site van de belastingdienst voor de volledige tabel van deze regeling.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/vennootschapsbelasting/veranderingen_vennootschapsbelasting_2017/kleinschaligheidsinvesteringsaftrek_2017

Er zijn ook een aantal zaken uitgesloten, bijvoorbeeld personenauto's niet beroepsvervoer. Kijk hier voor de hele lijst https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/investeringsaftrek_en_desinvesteringsbijtelling/geen_recht_op_investeringsaftrek


Je tweede vraag is of je dit jaar nog moet investeren of niet. Hierbij is het verstandig om te kijken hoeveel je dit jaar al geïnvesteerd hebt. Zit dat tegen de € 2.300 dan is het verstandig om dit jaar nog te investeren. Kom je niet in de buurt van die grens, schuif het dan door naar volgend jaar. Let wel; alleen investeren als je het nodig hebt. Investeren enkel om de aftrek te claimen en er vervolgens niets mee te doen is in alle gevallen onverstandig.

grt
Machiel
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 November 2017 om 09:07